Talent

BLOG

21 februari 2017
Van lijderschap naar leiderschap

In mijn functie als directeur/leidinggevende enkele jaren geleden, had ik het idee dat ik alles zelf moest weten en kunnen. Dat dit de basis en rechtvaardiging was van mijn rol en positie. Het was ook iets wat ik had meegekregen vanuit huis en het onderwijs. Het was hard werken om alles te ‘moeten’ weten en vaak ook zelf te doen. Als ik het zelf deed, ging het in mijn beleving sneller, zoals ik het wilde en raakten anderen niet overbelast. Bovendien was ik een vrouw op een ‘hoge’ functie waardoor ik het idee had dat ik mezelf nog meer moest bewijzen en goed niet goed genoeg was.

Dat harde werken en de compensatiedrang hebben op enig moment zijn tol geëist. Ik raakte uitgeput. Door alles te dragen en van anderen over te nemen, raakte ik de regie over mezelf kwijt. Een ander effect was dat ik, ondanks mijn goede intenties, het leren en de verantwoordelijkheid bij anderen ontnam.

Wat ik inmiddels weet en toepas, is dat leiderschap niet enkel gaat over geven, maar juist ook over om hulp vragen en mogen aannemen. Verbinding, samenwerking en wederkerigheid vormen hierin de basis. Ik kan pas écht contact maken met de ander als ik dat met mezelf heb.

Misschien een open deur, maar het is niet in te zetten als trucje. Je kunt er nog zoveel over lezen en denken te weten, je kunt het pas integreren als je het bent en doorleeft. Tot op de bodem ben ik gegaan met het afbreken van mijn aannames en prestatiedrang. Het ontdekken dat de erkenning van mijzelf moet komen en niet van anderen. Dat ik van grotere waarde ben als ik dienend ben, het juiste klimaat creëer en anderen de ruimte en het podium geef. Dat ideeën pas gedragen worden als ze van de mensen zelf komen, dat ik ze niet op voorhand zelf hoef te bedenken.

Door mijn eigen wijsheid kan ik vandaag de dag anderen helpen op hun pad naar meer dienend leiderschap. Het beste uit de ander halen door ‘op je handen te gaan zitten’. Met je eigen gedrag hét voorbeeld zijn van de cultuur die je in de organisatie wenst. Faciliteren en inspireren in plaats van overnemen en zeggen wat mensen moeten doen.

“Mensen doen niet wat je zegt, mensen doen wat jij doet.”

Neem contact met me op als je meer wilt weten over dit thema of lees mijn boek ‘Trouwen met jezelf, verbinding in leven, liefde en werk’ over mijn persoonlijke levenspad naar meer innerlijk leiderschap.

Renate O’Prinsen