Oordelen

BLOG

27 november 2022
De wereld draait verder

De hele dag voelde ik al dat ik dit te doen had. Vraag me niet waar het vandaan kwam, maar ik schreef een ‘brief’ aan Matthijs van Nieuwkerk. Geen idee of hij het leest natuurlijk, maar dat maakt me niet uit. Er zit informatie in dit bericht wat voor iets groters staat. Dit heb ik te verspreiden en te doen.

Lieve Matthijs,

Wat heb ik vaak van je genoten. Van de mooie en intense gesprekken die je voerde en de connectie die je wist te maken met de mensen in jouw programma’s. Je passie en bevlogenheid en de ruimte die je vaak gaf aan dat wat er was bij je gasten. Ik weiger te geloven dat het allemaal toneelstukjes waren. Je schaduwzijde, mechanismen en het systeem om jou heen, worden nu uitvergroot en gekoppeld aan jou als mens en je identiteit. Ik keur niet goed wat je hebt gedaan, maar je bent meer dan dat.

Het is te makkelijk om jou aan de schandpaal te nagelen en dit als oplossing te zien; opgeruimd staat netjes. Het probleem is groter en breder en gaat niet weg door dit te doen. Jij en deze situatie leggen iets bloot wat op heel veel plekken speelt. We houden met elkaar meer in stand dan we zelf beseffen.

Tijd voor verandering, voor meer kwetsbaarheid, bewust-zijn, menselijkheid, waarachtigheid en gelijkwaardigheid. Macht, status, ego, angst en veel van wat je is aangeleerd, staat ons hierbij in de weg.

Ik hoop dat je naar voren stapt Matthijs, vanuit de schaduw in het licht. Dat je kunt zien en erkent waar het mis is gegaan en wat er nodig is om jezelf en de mensen die het betreft te helen, zodat de wereld anders verder draait, samen met jou.

Tot snel.

Renate