Leiderschap

BLOG

31 januari 2022
Hoe wil jij terugkijken?

Soms heb ik het idee dat we in een overspannen maatschappij leven. Men heeft haast en heeft het druk en geeft dit meestal ook als antwoord als je vraagt hoe het met iemand gaat. Allemaal ballen die hoog gehouden moeten worden, schakelen op de maatregelen en de impact van corona, voldoen aan de verwachtingen van alles en iedereen om je heen, etc.

Hierin schuilt natuurlijk een groot gevaar en dat weten we allemaal en toch hebben we het idee er zelf geen keuze in te hebben. We schakelen zelfs ons gevoel uit om te kunnen overleven. De waan van de dag en ratio worden leidend. Een deel van ons gaat dood voordat we sterven met alle risico’s en consequenties van dien.

Leid je een leven dat door omstandigheden is gecreëerd of leef je een zinvol leven waar je zelf voor kiest? We leven in een prachtige speeltuin waarin van alles mogelijk is, je kunt het verhaal van je eigen leven schrijven. Grijp die kans. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan en dit begint altijd met stilstaan, zelfobservatie en -reflectie. Wat ben ik aan het doen? Wat wil ik nu écht? Wat is er wel mogelijk? Wie wil ik zijn?

In ons programma ONTLAAT ga je met deze thema’s aan de slag onder andere middels een inspirerende video van Willem. Hij kijkt na 88 jaar terug op zijn leven. Hieronder een verkorte versie van deze video (2 min.). Juist als je het druk hebt, neem er dan even de tijd voor 😁

De terugblik van Willem…

Hoe wil jij terugkijken? Het programma ONTLAAT helpt je om alles wat er al in je zit naar boven te brengen, gerichte keuzes te maken en de beste versie van jezelf te worden. Start met het verkorte programma de ONTLAAT BOOST of maak meteen de ‘Reis van je leven’. Niet goed, geld terug. Wel goed, jezelf en je leven terug.

Laatst las ik ergens de laatste woorden van een jongen genaamd Linus. Hij had niet meer lang te leven en deelde dit als levensles: “Ons leven is een korte vonk op deze prachtige kleine planeet, die met een ongelooflijke snelheid de eindeloze duisternis van het onbekende universum invliegt. Geniet hartstochtelijk van je tijd hier, houd het interessant, zorg dat het telt.”

Wat je wilt achterlaten en doorgeven en hoe je herinnerd wilt worden, valt of staat met de keuzes die je vandaag maakt.

Renate O’Prinsen